Vhodná remoska priamo pre Vás + 5 odporúčaných modelov

Remoska je stálym partnerom mnohých kuchárov a kuchárok už po niekoľko desaťročí. Vyniká predovšetkým svojou multifunkčnosťou a ľahkou obsluhou. Ľahko si v nej pripravíte klasickú českú kuchyňu, ale aj ľahké jedlá s minimom tuku. Dokonca nesklame ani milovníkov pečenia – zvládne buchty, torty, koláče i domáci chlieb. Ak ste sa aj vy nechali zlákať predstavou zaobstarať si tohoto výkonného kuchynského pomocníka, možno vás to postavilo pred problém, ako takú remosku vybrať. Ponuka od rôznych značiek je široká a občas zľahka mätúce. Pripravili sme si preto niekoľko parametrov, na ktoré sa zamerať.

Objem a hmotnosť

To aký objem zvoliť, závisí čisto na tom, pre koľko ľudí v nej plánujete pripravovať jedlá. S objemom 2 litre si vystačí pár. Pre rodinu o 4 členoch sa už viac hodia remoska s objemom okolo 4 litrov. Tu sa ale ponúka možnosť zaobstarať si remosku, kde je možné meniť nádoby a teda objem prispôsobiť počtu ľudí. Hmotnosť remosky sa odvíja od jej objemu. Priemerne mávajú okolo 3 – 4 kg. S tým že existujú modely ľahšie i ťažšie. Záleží už len na vašich preferenciách.

Materiál a tvar

Misy remosiek sa, podobne ako panvice, vyrába buď z teflónu alebo hliníka. V zásade je jedno, ktorý z povrchov si vyberie, obaja vám poslúži dobre. Jediným rozdielom je, že hliníkovú nádobu oceníte skôr pri pečení koláčov a múčnikov, pretože jej povrch zaistí rovnomerné upečenie. Teflon sa naopak viac hodí na prípravu slaných pokrmov, predovšetkým mäsa a zeleniny. Tvar remosky je takmer vždy guľatý. Výhodou je to, že sa pokrm v rohoch nepripečie.

Príkon

Normálny remoska má príkon od 400 do 1700 W a zapája sa do klasickej 230 V elektrickej zásuvky. Zároveň platí, že čím väčší príkon, tým rýchlejší ohrev. V prípade, že ste sa rozhodli remosku používať napr. Na cestách, určite si zaobstarajte remosku, ktorú je možné pripojiť cez 12 V menič na autobatériu – teda remosku s nižším príkonom.

Ovládanie

Ovládanie remosky je veľmi jednoduché. Klasických vypínačom umiestnenom na držadle horného veka ju uvediete do chodu. A neskôr potom aj vypnete. U niektorých modernejších typov sa môžete stretnúť aj s regulátorom varu, s ktorým môžete ušetriť energiu. Nie každé jedlo musíte pripravovať na plný výkon remosky.

Najlepšie remosky podľa recenzií

Remoska Grand R22 – manual

ETA Pečenka 0133 90000 – manual

REMOSKA R 21F TC ORIGINAL TEFLON – manual

REMOSKA R22F TS GRAND – manual

REMOSKA R21F TS ORIGINAL – manual

 

Znalosti

Publikované

25. augusta 2020